Asadar am aflat in legatura cu momeala si nada, ca primavara, crapul prefera "dulciurile"....dar sa nu-l ademenim cu bomboane. Primavara este indicat sa nadim cu nade care au arome dulci, de exemplu am putea nadii cu nada Benzar, aroma de capsune sau tuti fruti. De fiecare data aceasta nada mi-a dat roade "grase" chiar si vara. Aroma de capsune si carne este deasemenea o varianta splendita. Sa nu uitam de faimoasa mamaliga aromate cu lapte de porumb si sirop de capsune. Mamaliga nu trebuie neaparat sa o cumparati. Eu vara folosesc o reteta de mamaliga foaaarte simpla si care ma ajuta de fiecare data:
- Va trebuie in primul rind pisat de porumb pentru mamaliga
- Faceti mamaliga la fel ca una normala, de mancat, cat de multa aveti nevoie...
- In timp ce pisatul de mamaliga adaugati faina alba: 1cana la 2 litri de apa; faina e un bun inataritor astfel mamaliga va sta "teapana" in naditor
- In timp ce faceti mamaliga nu va zgirciti si adaugati si putina sare, pentru gust
- Cat e calda adaugati laptele de porumb si amestecati bine apoi adaugati aroma de capsune si amestecati din nou, puteti sa adugati si cateva boabe de porumb pentru granulatie.
- In final lasati mamaliga sa se raceasca, preferabil sa o face cu 1-2 sile inainte de placare la pescuit
- Daca doriti sa aiba un misros si mai atragator, puteti aduga TTX, pe care il gasiti la orice magazin de articole de pescuit, acesta il amestecati cu mamaliga direct pe balta, nu de acasa
Daca dati la boilies, puteti folosi boiliesuri cu aroma de miere si tuica sau capsune cu sau fara aroma bonus de carne. Boiliesurile le puteti aroma cu "CarpExpert-Miere", care nu este o aroma lichida ce este defapt chiar miere cu adaosuri special aromate.
Cam aste e cu pescuitul crapului primavara. Bafta si FIR INTINS!